Experten

Manon

Manon Verbeeck (°1988) ontwikkelde als dochter van een antiekhandelaar al vroeg een passie voor kunst en geschiedenis. Zij studeerde Kunstwetenschappen en Archeologie aan de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Leiden. Sinds 2013 is zij werkzaam als gids in o.a. het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis in Brussel en het MOMU in Antwerpen. Ook werkte zij in verschillende kunstgalerieën met hedendaagse kunst. Zij woont al haar hele leven in hartje Antwerpen en kent de historische binnenstad op haar duimpje.

Natacha

Natacha Van de Peer (°1984) is stadsgids, schrijver en organisator van verschillende activiteiten. Ze behaalde een master in architectuurwetenschappen in Antwerpen en een master industrieel ingenieur. Daarnaast studeerde ze aan het Kunsthistorisch Instituut. Met een passie voor architectuur werkt ze boeiende rondleidingen uit, schrijft ze boeken over architectuur en barok en werkt ze stadsspellen uit. Allemaal in Antwerpen.

Sarah

Sarah Vanwelden (Founder Newchild Gallery, Antwerpen) is een ervaren kunstadviseur met een groot kunsthistorisch referentiekader, marktkennis en een uitgebreid internationaal netwerk. Tijdens haar 7-jarige loopbaan bij Christie’s in Londen, werkte zij voornamelijk aan Client Strategy en Client Development. Ze werkte op verschillende afdelingen en richtte zich met name op boeken en manuscripten, Klassieke Oudheid, alsook traditionele en hedendaagse Aziatische en Afrikaanse kunst. Zij werkte mee aan de eerste Christie’s Mumbai sales en was een spilfiguur in de ontwikkeling van de Christie’s customer base in India. Met haar langdurige expertise en inzicht in de kunstmarkt vormt zij een grote bron van kennis. Na haar tijd bij Christie’s werkte ze voor Axel Vervoordt als kunstadviseur voor enkele van zijn meest vooraanstaande cliënten. Sinds haar vertrek bij Vervoordt is ze samen met haar partners Chandler Noah en Diego Castaño medeoprichter van een galerie voor hedendaagse kunst genaamd Newchild. Naast Newchild werkt zij ook samen met enkele grote verzamelaars als collectiebeheer (adviseren en assisteren bij alle kunst- en designaankopen).

Gwendolina

Gwendolina Willems schrijft op haar eigen blog Art Explorer en voor The Art Couch over haar ontdekkingen in het Vlaamse kunstlandschap. Het liefst gaat zij langs bij de kunstenaars in hun studio’s op zoek naar het verhaal achter de werken. Door haar professionele activiteiten in de financiële wereld is zij eveneens gefascineerd door het kruispunt waar kunst en geld elkaar ontmoeten. (Ze volgde hierover een aantal opleidingen bij Sotheby’s Institute of Art over de waardering van kunstwerken en kunst als alternatieve investering.) Link naar de website Art Explorer

Naomi

Naomi Meulemans (°1987) Moderne kunst restaurator – conservator bij The Phoebus Foundation (Familie Huts, Antwerpen). Ze behaalde haar master aan de Koninklijke Academie voor Schone kunsten (Antwerpen) en specialiseerde zich in Kunst en Economie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ze werkte vier jaar in New York voor het restauratiebedrijf Fine Arts Conservation Group en breidde haar kennis in moderne kunst uit te Antwerpen bij The Phoebus Foundation.

Hier onderzoekt en beheert zij de Latijns – Amerikaanse, de Belgische hedendaags en de CoBrA deelcollecties. Zij heeft een passie voor ondernemen en houdt zich dagelijks bezig met het verbinden van entrepreneurs met de kunstwereld via Private Art Tours, het Plato netwerk van VOKA (Kamer van Koophandel Antwerpen) en door het schrijven van publicaties.

Sedert januari 2020 focust ze zich op het inrichten van een universitaire opleiding op voor restauratie en conservatie in Ethiopië. In augustus 2021 realiseerde ze hiervoor de organisatie Ethiopian Art Conservation Program.

Giovanna

Giovanna Tamà (°1987) werkt als zelfstandig conservator en restaurator van oude meesters. Na haar opleiding als master in conservatie en restauratie van schilderijen op de Koninklijke Academie van Antwerpen, werkte ze in het Koninklijk Museum voor Schone kunsten in Antwerpen en het Rijksmuseum in Amsterdam.

Aansluitend werkte ze voor het Koninklijk Instituut voor Kunstpatrimonium te Brussel. Hier voerde ze de restauratie en een materiaal technisch onderzoek uit op een zelfportret van de Belgische kunstenaar, Constant Permeke. Bij IPARC werkte ze o.a. mee aan de ambitieuze restauratiecampagne van 41 schilderijen uit de Carolus Borromeus kerk te Antwerpen en restaureerde ze acht plafondschilderijen van Jacob Jordaens afkomstig uit het Jacob Jordaens huis.

Silvia

Silvia Terrenzio studeerde in 2010 af als master in de kunstwetenschappen aan de KU Leuven. Vandaag is zij leerkracht humane wetenschappen in het volwassenenonderwijs, maar ook stadsgids. Silvia heeft een grote fascinatie voor Barokkunst en de iconografie van Maria. Samen met haar ontdek je Antwerpen en ga je langs de mooiste Mariabeelden van de stad.

Wim

Wim Aerts (°1988) studeerde architectuurwetenschappen aan het Henry Van De Velde Instituut te Antwerpen. Hij werkte 8 jaar als freelancer voor diverse Antwerpse architectenbureau’s alvorens hij voor Stad Antwerpen als projectleider aan de slag ging voor de bouw van het Operaplein, de onderliggende parking en de naastgelegen archeologische site van de Spaanse stadsomwalling. Na zijn werking als kabinetsadviseur Ruimtelijke Ordening voor schepen Annick De Ridder werd hij Commercieel Directeur binnen de Artes Group. Een bouwbedrijf dat aan tal van uitzonderlijke projecten werkt (KMSKA, Oude Gerechtsgebouw, Cruiseterminal, Kaaimuurversterking, ‘t Groen Kwartier,…). Momenteel werkt Wim als Projectmanager voor Sport Vlaanderen in kader van de oprichting van diverse topsportlocaties.

Hannah

Hannah Thijs (°1990) studeerde kunstwetenschappen en archeologie aan de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Leiden, waarbij de focus werd gelegd op zestiende-eeuwse kunst uit de Nederlanden en Italië. Na verschillende stages bij musea en onderzoekscentra in Antwerpen en Rome, behaalde ze nog een master cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen. Aansluitend werkte ze meer dan vijf jaar als Collection Manager bij The Phoebus Foundation in Antwerpen. Sinds juni 2021 is Hannah werkzaam als Hoofd Collectie bij Museum Hof van Busleyden in Mechelen.

Bogi

Bogi Timár (°1987) behaalde verschillende universitaire diploma’s in archeologie, geschiedenis, economie en kunst & design management. Zij studeerde prehistorische & klassieke archeologie en geschiedenis aan de bijna 400 jaar oude Eötvös Loránd Universiteit, Boedapest, Hongarije en liep stage aan het Max Planck Instituut voor Evolutionaire Antropologie, Leipzig, Duitsland. Om haar analytische en zakelijke vaardigheden te ontwikkelen, studeerde zij later economie met als hoofdvak logistiek en transport aan de Universiteit van Debrecen-Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, Debrecen, Hongarije. Ze heeft 8 jaar ervaring in multinationale wereldwijde bedrijfsontwikkeling en management in de high-tech industrie.  Verder behaalde ze haar masterdiploma in Art & Design Management aan de Budapest Metropolitan University of Applied Sciences, en startte ze in 2019 Sybil Art Business Consulting (gevestigd in Antwerpen), een dynamische, klantgerichte, datagedreven leverancier van digitale oplossingen voor kunstgalerijen, ateliers en collecties. Ze heeft gespecialiseerde ervaring in het ontwikkelen van gecoördineerde bedrijfsstrategie, communicatie & technologische opzet, niettemin digitale marketing oplossingen. 

Partners