Events

Antwerp Art Weekend Closing Party at Duende Art Projects

29 mei, 2022 (18u)
Zwartzusterstraat 25, 2000 Antwerpen

Private Art Tours en Duende Art Projects sluiten samen Antwerp Art Weekend af met een prachtige tuinreceptie. Na een bezoek van de nieuwe tentoonstelling ‘Unsettled’ kan u vrij aansluiten voor de avondreceptie en napraten over wat een bruisend en boeiend weekend beloofd te worden. Deelnemende kunstenaar Mulegeta Tafesse gaat in gesprek met de bezoekers over zijn werk en deelname aan ‘Unsettled’.Unsettled” is een ode aan rusteloosheid. Wat zijn mensen als ze niet altijd streven naar een betere versie van zichzelf? Rusteloze zielen zijn steevast in beweging, rekken zichzelf – en daarmee anderen – uit in een actief streven naar ontastbare aspiraties. Deze voortdurende achtervolging kan samengaan met een hartstochtelijk verlangen om uitdrukking te geven aan deze onrustige toestand.

Na de succesvolle openingstentoonstelling “Threads”, hoopt Duende Art Projects met “Unsettled” haar publiek te bewegen en te inspireren tot nieuwe manieren om kunst van het Afrikaanse continent waar te nemen.

“Unsettled” zal een innovatieve juxtapositie presenteren van zowel anonieme klassieke werken van het Afrikaanse continent, als nieuwe werken van cutting edge hedendaagse kunstenaars zoals Beatrice Wanjiku, Tuli Mekondjo, Tewodros Hagos, Mulugeta Tafesse, Mostaff Muchawya, Admire Kamudzengerere, Aime Mpane en Thierry Oussou.

Antwerp Art Weekend Closing Party

29 mei- 18u00, Zwartzustersstraat 25, 2000 Antwerpen

Mulugeta Tafesse (b.1960, Ethiopia)

The Medicine Man 4 – Moments (2022)
Acrylic paint on canvas