Naomi

Naomi Meulemans (°1987) Moderne kunst restaurator – conservator bij The Phoebus Foundation (Familie Huts, Antwerpen). Ze behaalde haar master aan de Koninklijke Academie voor Schone kunsten (Antwerpen) en specialiseerde zich in Kunst en Economie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ze werkte vier jaar in New York voor het restauratiebedrijf Fine Arts Conservation Group en breidde haar kennis in moderne kunst uit te Antwerpen bij The Phoebus Foundation.

Hier onderzoekt en beheert zij de Latijns – Amerikaanse, de Belgische hedendaags en de CoBrA deelcollecties. Zij heeft een passie voor ondernemen en houdt zich dagelijks bezig met het verbinden van entrepreneurs met de kunstwereld via Private Art Tours, het Plato netwerk van VOKA (Kamer van Koophandel Antwerpen) en door het schrijven van publicaties.

Sedert januari 2020 focust ze zich op het inrichten van een universitaire opleiding op voor restauratie en conservatie in Ethiopië. In augustus 2021 realiseerde ze hiervoor de organisatie Ethiopian Art Conservation Program.

Ode to Joy: In gesprek met Nick Andrews

Sinds zijn eerste tentoonstelling in maart 1997 in de Zwarte Panter is Nick Andrews een vaste waarde in de hedendaagse Antwerpse galerie. Zijn recente expositie ‘Ode to Joy’ is de twaalfde in de rij. Hij studeerde af in 1996 aan de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Zijn werk wordt gekenmerkt door zijn gebruik van […]

Lees meer

Vogel, Karel Appel (1921-2006) en de Mythe van het Maken

Karel Appel (1921-2006), een van de belangrijkste leden van de CoBrA-groep, vervaardigde dit werk in 1954, zoals de signatuur en datering onderaan links verraden: K.Appel’54. Appels Vogel, die deel uitmaakt van de omvangrijke CoBrA-collectie van The Phoebus Foundation, prikkelt de nieuwsgierigheid.

Lees meer