Naomi

Moderne kunst restaurator – conservator bij The Phoebus Foundation (Familie Huts, Antwerpen). Ze behaalde haar master aan de Koninklijke Academie voor Schone kunsten (Antwerpen) en specialiseerde zich in Kunst en Economie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ze werkte vier jaar in New York voor het restauratiebedrijf Fine Arts Conservation Group en zette haar carrière in moderne kunst voort te Antwerpen bij The Phoebus Foundation.

Hier onderzoekt zij de moderne Latijns – Amerikaanse en de CoBrA kunstcollecties. Zij heeft een passie voor ondernemen en houdt zich dagelijks bezig met het verbinden van entrepreneurs met de kunstwereld via het Plato netwerk van VOKA (Kamer van Koophandel Antwerpen).

Vogel, Karel Appel (1921-2006) en de Mythe van het Maken

Karel Appel (1921-2006), een van de belangrijkste leden van de CoBrA-groep, vervaardigde dit werk in 1954, zoals de signatuur en datering onderaan links verraden: K.Appel’54. Appels Vogel, die deel uitmaakt van de omvangrijke CoBrA-collectie van The Phoebus Foundation, prikkelt de nieuwsgierigheid.

Lees meer